Metabole Screeningslijst

Nulmeting

Na ons eerste telefonische contact met u stuur ik u via uw e-mail een blanco Metabole Screeningslijst (MSc) op met de vraag om deze thuis in te vullen. Het voordeel is dat u rustig na kunt denken over het antwoord of partner/ouder/kind kan raadplegen. Daarna stuurt u mij een ingevuld exemplaar terug. Deze eerste screening geldt direct als nulmeting.

Andere prioriteiten
Ik vraag u om steeds voordat u weer op mijn spreekuur terugkomt een MSc in te vullen. Tijdens het consult bespreken we onder andere waar de uitslag van de meest recente MSc verschilt met de vorige. Het is namelijk geregeld zo dat het lichaam bij het herstel andere prioriteiten stelt dan de patiënt. Vooral bij eczeem, vermoeidheid en hoofdpijn gebeurt het nogal eens dat deze klacht na enkele consulten nog steeds (enigszins) bestaat. De patiënt zou dan heel teleurgesteld kunnen zijn, denken dat het dieetadvies niet helpt of dat hij zijn best niet heeft gedaan. Maar, aan de -bijna altijd- lagere score van de MSc is dan goed te zien dat het lichaam wel degelijk verschillende klachten heeft verminderd. Echter, niet die klachten waar de patiënt zijn focus op had. Dit geeft veel geruststelling: u heeft het toch goed gedaan!
Klik hier voor een afspraak.
Terug naar werkwijze.

Conditie inschatten

Op mijn website www.vitality-jg.nl vindt u de gratis Excelversie van de MSc. U kunt deze invullen om uw huidige conditie in te schatten. Hoe lager de score, hoe beter uw conditie is. Daarna gaat u sporten, uw dieet volgen, aan stressreductie doen of iets anders waardoor uw gezondheid vooruit gaat. Dan vult u de lijst na een maand weer in en kijkt u wat het resultaat is; dan trekt u -tevreden- uw conclusie

Bron
De Metabole Screeningslijst (MSc) is een lijst om de gezondheidseffecten van het dieetadvies te volgen. Het idee van de MSc heb ik van mijn docent, collega en geweldige vakvrouw Marijke de Waal Malefijt van Natuurdietisten.nl. Zij publiceerde haar Metabole Screeningslijst in haar boek Wat heb je op je lever. In dit boek behandelt zij verschillende aspecten die een rol spelen bij gezondheid en ziekte van de lever.

Aangepast
Ik vind deze lijst een geweldig instrument om te gebruiken als hulpmiddel bij mijn anamnese, het vraaggesprek naar de klachtengeschiedenis. Ik heb de lijst inmiddels aangepast aan mijn eigen kennis en ervaring.

Mijn patiënten die er al mee gewerkt hebben en ik vinden deze MSc in ieder geval een hele fijne manier om vorderingen te volgen.
Klik hier voor het maken van een afspraak, zodat de MSc ook voor u kan werken.

Ik nodig je ook uit om mijn blog te volgen en om te reageren.

Tot de volgende keer,
*Jacqueline Gerrits, B health
orthomoleculair diëtist

Terug naar Werkwijze.

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s